Potrebujemo:
– 200 g bele moke
– 50 g grenkega kakava
– ščepec soli
– 125 g masla
– 150 g rjavega sladkorja
– 2 jajci
– 75 g drobno mletih lešnikov
– 50 g grobo mletih lešnikov
Priprava
Moko, kakav in ščepec soli presejemo. Maslo in rjavi sladkor penasto umešamo. Dodamo eno celo jajce in en rumenjak ter premešamo. Primešamo moko in drobno mlete lešnike. Maso oblikujemo v hlebček, ga ovijemo v plastično folijo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo dva pekača. Maso na pomokani površini razvaljamo do debeline 5 mm. Z modelčkom izrežemo srca s premerom 4 cm. Piškote razporedimo v pekač, 2,5 cm narazen. Beljak rahlo stepemo in z njim premažemo piškote. Potresemo jih z grobo narezanimi lešniki. Pečemo 10 do 15 minut, da se strdijo. Ohladimo jih na mreži.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV