Sestavine
150 g kitajskega zelja
1,5 žlice kokosovega olja
230 g svinjskega mesa
1,5 l kokošje južne osnove
2 žlici sojine omake
0,5 g ingverja v prahu
4 mlade čebulice
120 g tankih kitajskih jajčnih rezancev
Priprava
Zelje operemo, mu odstranimo kocen in ga narežemo na tanke trakove. Čebulice operemo, očistimo in narežemo na kolobarje. Meso operemo, osušimo in narežemo na ozke rezine.
V voku segrejemo olje. Dodamo zelje in svinjino ter ju skupaj med rahlim mešanjem pražimo pet minut. Prilijemo kokošjo juho, sojino omako in potrosimo z ingverjem. Juho dobro premešamo, povišamo temperaturo in pustimo, da zavre. Nato temperaturo zmanjšamo in jo počasi kuhamo še 10 minut. Vmes večkrat pomešamo.
Dodamo narezano čebulico in še enkrat premešamo. Dodamo rezance in jih kuhamo štiri minute, da se zmehčajo. Nato juho odstavimo in razporedimo v manjše skodelice ter postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV