Zadovoljna.si
image (28)
Njam...

Domača jagodna marmelada

Z.M.
28. 01. 2010 18.20
1

Posladkajte se s poletnimi sadeži sredi mrzle zime.

 

Sestavine:

1 kg jagod
1 kg želirnega sladkorja
2 žlici limoninega soka


Priprava:

Jagode operite in očistite. Z mikserjem ali paličnim mešalnikom jih dobro spasirajte. V lonec dajte jagodno kašo, želirni sladkor in limonij sok. Pustite stati 15 minut. Nato maso zavrite in kuhajte 10 minut. Še vročo marmelado vlijte v dobro oprane steklene kozarce in jih dobro zaprite. Marmelado hranite na hladnem mestu.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
1 kg sladkorja je odločno preveč. Jaz ga dam samo 0,5 kg na kg sadja ali pa še manj in je čisto dovolj. Res da marmelada ne postane trda kot kamen, ampak se lepo maže, pa še bolj zdrava je.
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1109