Zadovoljna.si
Falafli v pita kruhu

Njam...

Falafel

Z.K.
17. 04. 2011 14.50
0

Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Falafli v pita kruhu
Falafli v pita kruhuFOTO: iStockphoto

Sestavine:

250 g čičerke
1 žlička soli
1 žlička pecilnega praška
1 žlička kuminovih semen
1 žlička mletih koriandrovih semen
0,5 žličke kajenskega popra
1 strok česna
2 žlici nasekljanega peteršilja
0,5 limone
3 dl sezamovega olja

Priprava:

Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Limono operemo, prerežemo na pol in iz polovice limone iztisnemo sok. Namočeno čičerko odcedimo in zmiksamo v multipraktiku skupaj s soljo, pecilnim praškom, kumino, koriandrom, kajenskim poprom, česnom, peteršiljem in limoninim sokom. Miksamo, dokler ne dobimo drobno sesekljane mase, ki pa ne sme biti popolnoma gladka. Z mokrimi rokami iz mase oblikujemo 16 polpetkov. V globoki ponvi dobro segrejemo olje. Falafle cvremo 4 minute v več izmenah, ker se med cvrtjem v ponvi ne smejo gnesti. Občasno jih obračamo, da se lepo rjavo zapečejo. Ocvrte s penovko poberemo iz olja in odložimo na papirnato brisačo, ki vpije odvečno olje.
 

Več zanimivih receptov najdete na okusno.je

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658