Zadovoljna.si
Privoščite si odličen posladek ...

Njam...

Flambiran ananas z medom

okusno.je
21. 06. 2011 15.40
0

Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Privoščite si odličen posladek ...
Privoščite si odličen posladek ...FOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

1 zrel ananas
2 žlici medu
3 cl maraschina
15 g kokosovega masla

Priprava:

Ananasu najprej odrežemo stržen in liste. Postavimo ga na odrezan konec stržena in ga trdno držimo. Z drugo roko in z dolgim nožem režemo luskinasto lupino od zgoraj navzdol v trakovih. Sadež olupimo kar najbolj debelo, da odstranimo vsa "očesca". Nato pa ananas narežemo na 2 cm debele kolobarje. Z obročkom odstranimo trdo sredico in narežemo kolobarje na trikotnike.

V ponvi raztopimo kokosovo maslo in nanj položimo ananas ter ga na obeh straneh narahlo popečemo. Med peko ga oblivamo s sokom, ki se je izločil. Maraschino nalijemo ob robu v ponev, ne preveč hkrati, ker lahko nastane previsok plamen.

S prižgano vžigalico ob robu prižgemo alkohol, da se vžge. Sadeže oblivamo z gorečim alkoholom tako dolgo, da plamen skoraj ugasne. Flambiran ananas poberemo iz ponve in preložimo na krožnik. V ponev dodamo še med, ki ga na hitro segrejemo in premešamo z omako.

Flambiran ananas prelijemo z omako iz ponve in postrežemo.

Več odličnih receptov najdete na Okusno.je!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604