Sestavine za 4 osebe:
1 zrel ananas
2 žlici medu
3 cl maraschina
15 g kokosovega masla
Priprava:
Ananasu najprej odrežemo stržen in liste. Postavimo ga na odrezan konec stržena in ga trdno držimo. Z drugo roko in z dolgim nožem režemo luskinasto lupino od zgoraj navzdol v trakovih. Sadež olupimo kar najbolj debelo, da odstranimo vsa "očesca". Nato pa ananas narežemo na 2 cm debele kolobarje. Z obročkom odstranimo trdo sredico in narežemo kolobarje na trikotnike.
V ponvi raztopimo kokosovo maslo in nanj položimo ananas ter ga na obeh straneh narahlo popečemo. Med peko ga oblivamo s sokom, ki se je izločil. Maraschino nalijemo ob robu v ponev, ne preveč hkrati, ker lahko nastane previsok plamen.
S prižgano vžigalico ob robu prižgemo alkohol, da se vžge. Sadeže oblivamo z gorečim alkoholom tako dolgo, da plamen skoraj ugasne. Flambiran ananas poberemo iz ponve in preložimo na krožnik. V ponev dodamo še med, ki ga na hitro segrejemo in premešamo z omako.
Flambiran ananas prelijemo z omako iz ponve in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV