Zadovoljna.si
Losos v rabarbari

Njam...

Hrustljavi losos v omaki iz rabarbare

Z. B.
17. 08. 2010 18.59
0

Kiselkasta omaka na rabarbarini osnovi se odlično poda k različnim ribam. Tokrat smo izbrali hrustljavega lososa.

Losos v rabarbari
Losos v rabarbariFOTO: iStockphoto

Sestavine:

- 4 fileji lososa
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici belega vina
- sol
- poper
- rožmarin

Omaka:

- 300 g rabarbare
- 2 žlički sladkorja
- pomarančna lupinica
- sok manjše sveže pomaranče
- ½ žličke vegete
- 30 g masla

Fileje lososa položimo na papir za peko. Pokapamo jih z oljem in belim vinom ter narahlo osolimo in popramo. Na koncu jih posujemo še z rožmarinom in vse skupaj zavijemo. Pozorni moramo biti na tesne robove papirja, saj želimo, da se riba speče v lastni pari. Vse skupaj položimo v segreto pečico na 200 stopinj, kjer lososa pečemo okoli 15 minut. Medtem narežemo rabarbaro, dodamo sladkor, naribano lupinico in sok sveže pomaranče. Vse skupaj položimo v posodo in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne dobimo goste omake – približno 15 minut. Dodamo še vegeto. Omako odstavimo z ognja in vanjo vmešamo maslo. Prelijemo jo čez lososove fileje in postrežemo.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658