Zadovoljna.si
Italijanska sirova pita.

Njam...

Italijanska sirova pita

Ž.B.
28. 12. 2009 18.56
0

Okusna pita s pridihom Italije.

Italijanska sirova pita.
Italijanska sirova pita.FOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

20 dag moke
10 dag margarine
malo soli
1/2 dcl belega vina
1/2 dcl čiste juhe ali vode

Nadev:

10 dag topljenega sira
2 jajci
1 žlica parmezana
ščepec nastrganega muškatnega oreščka
1 dcl belega vina

Iz moke, margarine, vina in juhe oz. vode, zamesimo krhko testo in pustimo, da na hladnem počiva pol ure. Nato ga razvaljamo in z njim obložimo dno okroglega pekača s premerom 20 cm. Po njem položimo 10 dag na rezine narezanega topljenega sira in prelijemo z zmesjo iz 2 stepenih jajc, parmezanom, muškatnim oreščkom in belim vinom. Pečico ogrejemo na dobrih 200 stopinj in pečemo pito 30 do 35 minut.

Ekipa Zadovoljna.si vam želi dober tek.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646