Potrebujemo:
20 dag moke
10 dag margarine
malo soli
1/2 dcl belega vina
1/2 dcl čiste juhe ali vode
Nadev:
10 dag topljenega sira
2 jajci
1 žlica parmezana
ščepec nastrganega muškatnega oreščka
1 dcl belega vina
Iz moke, margarine, vina in juhe oz. vode, zamesimo krhko testo in pustimo, da na hladnem počiva pol ure. Nato ga razvaljamo in z njim obložimo dno okroglega pekača s premerom 20 cm. Po njem položimo 10 dag na rezine narezanega topljenega sira in prelijemo z zmesjo iz 2 stepenih jajc, parmezanom, muškatnim oreščkom in belim vinom. Pečico ogrejemo na dobrih 200 stopinj in pečemo pito 30 do 35 minut.
Ekipa Zadovoljna.si vam želi dober tek.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV