Potrebujemo:
- 15 dag mandljevih piškotov
- 5 dag fino mletih mandljev
- 10 dag masla
- 25 dag skute
- 2 žlici mandljevega likerja
- lonček navadnega jogurta
- zavitek želatine
- zavitek vaniljinega sladkorja
- sok ene limone
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 žlic sladkorja
- 40 dag jagod
Piškote nadrobimo in zmešamo z mletimi mandlji. Maslo stopimo in prelijemo čez piškote in mandlje. Dodamo liker. Vse skupaj dobro pregnetemo in z maso obložimo nizek pekač za torte ali pite. V posodi zmešamo skuto, vaniljin sladkor in limonin sok. Dodamo sladkor. Stepemo čvrsto sladko smetano in dodamo pripravljeno želatino. Smetano domešamo skutini kremi in z dobljeno kremo napolnimo predhodno obložen pekač. Torto postavimo v hladilnik za 20 minut, nato po vrhu potresemo jagode (lahko so tudi iz kompota). Torto pustimo v hladilniku še dobri dve uri.
Prijetno sladkanje vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV