Sestavine za 6 oseb:
250 g sira maskarpone
150 ml polnomastnega jogurta
8 bebe piškotov
350 g velikih jagod
1 vrečka vanilijevega pudinga
0,5 l mleka
3 žlice sladkorja
6 žličk ruma
Priprava:
Bebe piškote razlomimo na manjše kose. Jagode temeljito operemo, jim odstranimo zelene dele ter jih narežemo na lističe. V skledici dve žlici hladnega mleka premešamo s tremi žlicami sladkorja. Dodamo pudingov prašek in mešamo tako dolgo, da nastane gladka zmes. Pazimo, da med mešanjem ne nastanejo grudice.
Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero vlijemo preostalo mleko. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo in z metlico počasi umešamo pudingovo zmes. Med stalnim mešanjem kuhamo še 3 minute, da se zmes zgosti. Ko je puding pripravljen, kozico odstavimo.
V večji skledi z mešalnikom gladko umešamo maskarpone, vanilijev puding in jogurt. Pripravljeno maso pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo šest servirnih skodelic. Njihovo dno obložimo z razlomljenimi piškoti in s tretjino jagodnih lističev ter vse skupaj prelijemo z rumom (v vsako skodelico zlijemo natanko eno žličko).
Vse skupaj obložimo s kremo in okrasimo s preostankom jagodnih lističev. Tiramisu postrežemo gostom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV