Potrebujemo:
- 250 g sira maskarpone
- 150 ml polnomastnega jogurta
- 8 bebe piškotov
- 350 g velikih jagod
- 1 vrečka vanilijevega pudinga
- 0,5 l mleka
- 3 žlice sladkorja
- 6 žličk ruma
Priprava:
Bebe piškote razlomimo na manjše kose. Jagode temeljito operemo, jim odstranimo zelene dele ter jih narežemo na lističe. V skledici dve žlici hladnega mleka premešamo s tremi žlicami sladkorja. Dodamo pudingov prašek in mešamo tako dolgo, dokler ne nastane gladka zmes. Pazimo, da med mešanjem ne nastanejo grudice. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero vlijemo preostalo mleko. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo in z metlico počasi umešamo pudingovo zmes. Med stalnim mešanjem kuhamo še 3 minute, da se zmes zgosti. Ko je puding pripravljen, kozico odstavimo.V večji skledi z mešalnikom gladko umešamo maskarpone, vanilijev puding in jogurt. Pripravljeno maso pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo šest servirnih skodelic. Njihovo dno obložimo z razlomljenimi piškoti in s tretjino jagodnih lističev ter vse skupaj prelijemo z rumom (v vsako skodelico zlijemo natanko eno žličko). Vse skupaj obložimo s kremo in okrasimo s preostankom jagodnih lističev. Tiramisu postrežemo gostom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV