Zadovoljna.si
Jagode

Njam...

Jagodni tiramisu

Z.M.
20. 06. 2011 14.40
0

Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Jagode
Jagode FOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

- 250 g sira maskarpone

- 150 ml polnomastnega jogurta

- 8 bebe piškotov

- 350 g velikih jagod

- 1 vrečka vanilijevega pudinga

- 0,5 l mleka

- 3 žlice sladkorja

- 6 žličk ruma

Priprava:
Bebe piškote razlomimo na manjše kose. Jagode temeljito operemo, jim odstranimo  zelene dele ter jih narežemo na lističe. V skledici dve žlici hladnega mleka premešamo s tremi žlicami sladkorja. Dodamo pudingov prašek in mešamo tako dolgo, dokler ne nastane gladka zmes. Pazimo, da med mešanjem ne nastanejo grudice. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero vlijemo preostalo mleko. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo in z metlico počasi umešamo pudingovo zmes. Med stalnim mešanjem kuhamo še 3 minute, da se zmes zgosti. Ko je puding pripravljen, kozico odstavimo.V večji skledi z mešalnikom gladko umešamo maskarpone, vanilijev puding in jogurt. Pripravljeno maso pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo šest servirnih skodelic. Njihovo dno obložimo z razlomljenimi piškoti in s tretjino jagodnih lističev ter vse skupaj prelijemo z rumom (v vsako skodelico zlijemo natanko eno žličko). Vse skupaj obložimo s kremo in okrasimo s preostankom jagodnih lističev. Tiramisu postrežemo gostom.
 

Več zanimivih receptov najdete na okusno.je.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604