Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Jagodni tiramisu

Z.B.
19. 11. 2009 18.30
0

Ob hladnih zimskih večerih boste lahko obujali spomine na vroče poletje z jagodnim tiramisujem.

Sestavine:

0,5 kg jagod
3 rumenjaki
3 beljaki
sok dveh pomaranč
0,5 kg mascarpone sira
2 dl gostega soka iz jagod
sladkor po okusu
1/4 l sladke smetane
piškoti

Priprava:


Najprej ločimo rumenjak in beljak, ki ga stepemo v sneg in ga primešamo rumenjakom, ki smo jih kremno zmešali s tremi žlicami sladkorja. Zmesi dodamo stepeno sladko smetano in mascarpone ter vse skupaj na lahno premešamo. Počasi dolijemo jagodni gosti sok.
Na to operemo jagode, jih narežemo in posujemo s sladkorjem. Dodamo sok rdeče pomaranče in pustimo, da se jagode dobro namočijo. Sadež odcedimo, v sok pa namočimo piškote, ki jih potem vodoravno položimo v pekač, nanje pa namažemo maso, ki smo jo pripravili na začetku.
Vse skupaj za 12 ur postavimo v hladilnik in se posladkamo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604