Sestavine za 4 osebe:
600 ml zelenjavne jušne osnove
200 g kuskusa
4 jajčevci
4 veliki šampinjoni
2 mladi čebuli
1 ščepec soli
1 ščepec mletega popra
0,5 žličke mlete kumine
6 žlic lahkega jogurta
Priprava:
Kozico pristavimo na kuhalnik in v njej zavremo 500 ml zelenjavne jušne osnove. Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z jušno osnovo, pokrijemo in pustimo deset minut, da vpije tekočino in nabrekne. Jajčevce temeljito operemo, očistimo in po dolgem razpolovimo. Notranjost izdolbemo z žličko in narežemo na drobne koščke (pazimo, da ne pretrgamo lupine). Šampinjone operemo ali zdrgnemo z vlažnim prtičkom in narežemo na lističe. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mladi čebuli operemo, očistimo in na drobno nasekljamo. Narezano zelenjavo primešamo kuskusu in nadev začinimo s soljo, poprom ter kumino. Na koncu vmešamo še jogurt. Jajčevce nadevamo s pripravljeno maso, jih postavimo v globlji pekač in oblijemo s preostalo juho. Pekač potisnemo v pečico in na srednji višini pečemo približno 20 minut. Ko so jajčevci pripravljeni, jih serviramo na krožnike in poleg ponudimo svežo solato.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV