Zadovoljna.si
Jajčevci

Njam...

Jajčevci s kuskusovim nadevom

Z.B.
26. 05. 2011 14.45
0

Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Jajčevci
Jajčevci FOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

600 ml zelenjavne jušne osnove
200 g kuskusa
4 jajčevci
4 veliki šampinjoni
2 mladi čebuli
1 ščepec soli
1 ščepec mletega popra
0,5 žličke mlete kumine
6 žlic lahkega jogurta

Priprava:

Kozico pristavimo na kuhalnik in v njej  zavremo 500 ml zelenjavne jušne osnove. Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z jušno osnovo, pokrijemo in pustimo deset minut, da vpije tekočino in nabrekne. Jajčevce temeljito operemo, očistimo in po dolgem razpolovimo. Notranjost izdolbemo z žličko in narežemo na drobne koščke (pazimo, da ne pretrgamo lupine). Šampinjone operemo ali zdrgnemo z vlažnim prtičkom in narežemo na lističe. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mladi čebuli operemo, očistimo in na drobno nasekljamo. Narezano zelenjavo primešamo kuskusu in nadev začinimo s soljo, poprom ter kumino. Na koncu vmešamo še jogurt. Jajčevce nadevamo s pripravljeno maso, jih postavimo v globlji pekač in oblijemo s preostalo juho. Pekač potisnemo v pečico in na srednji višini pečemo približno 20 minut. Ko so jajčevci pripravljeni, jih serviramo na krožnike in poleg ponudimo svežo solato.

Več na okusno.je!
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658