Sestavine:
2 velika jajčevca
6 dkg masla
1 velika čebula
6 dkg moke
2,5 dl paradižnikovega pireja
6 dl vode
česen
20 dkg mocarele
30 dkg sira (topljivega)
sol po okusu
olje
origano
Priprava:
Jajčevce olupimo, narežemo na rezine in posolimo, da spustijo vodo. Medtem na maslu zarumenimo nasekljano čebulo, dodamo še moko in tudi to zarumenimo. Nato dodamo paradižnikov pire in vodo, da dobimo gosto omako. Še malo pokuhamo in dodamo česen, sol in poper. Jajčevce popečemo na olju, nato jih položimo na papir ter popivnamo odvečno maščobo. Nato jih zložimo na pekač in polijemo z pripravljeno omako. Na vrh nadrobimo mocarelo in prekrijemo z rezinami sira. Čez vse potresemo še origano. V pečici pečemo 15 minut pri 200 stopinjah C.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV