Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Jajčevci v pečici

O.G.
12. 01. 2011 15.55
0

Jajčevci so mesnata in slastna zelenjava, ki ima veliko ljubiteljev. Tokrat vam jih ponujamo v lazanji, jedi, ki je lahka in slastna. Poskusite!

Sestavine:

2 velika jajčevca
6 dkg masla
1 velika čebula
6 dkg moke
2,5 dl paradižnikovega pireja
6 dl vode
česen
20 dkg mocarele
30 dkg sira (topljivega)
sol po okusu
olje
origano

Priprava:

Jajčevce olupimo, narežemo na rezine in posolimo, da spustijo vodo. Medtem na maslu zarumenimo nasekljano čebulo, dodamo še moko in tudi to zarumenimo. Nato dodamo paradižnikov pire in vodo, da dobimo gosto omako. Še malo pokuhamo in dodamo česen, sol in poper. Jajčevce popečemo na olju, nato jih položimo na papir ter popivnamo  odvečno maščobo. Nato jih zložimo na pekač in polijemo z pripravljeno omako. Na vrh nadrobimo mocarelo in prekrijemo z rezinami sira. Čez vse potresemo še origano. V pečici pečemo 15 minut pri 200 stopinjah C.

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646