Sestavine za 6 oseb:
4 listi bele želatine
1 limeta
4 žlice sladkorja
2 beljaka
200 g polnomastnega jogurta
400 g jagod
4 žličke sladkorja v prahu
1 pest pistacij
Priprava:
Želatino pet minut namakamo v hladni vodi. Limeto dobro operemo, obrišemo, njeno lupino drobno naribamo in sadež ožamemo. Žlico limetinega soka prihranimo, preostanek soka, naribano lupino in sladkor pa v kozici segrejemo, vendar ne zavremo. Želatino ožamemo in jo med mešanjem v soku razpustimo. Jagode temeljito oplaknemo, jim odstranimo zelene dele ter jih narežemo na lističe. Prihranjeni limetin sok zmešamo s sladkorjem v prahu in prelijemo po jagodah. Vse skupaj dobro premešamo. Beljak stepemo v čvrst sneg in mu postopoma primešamo vročo mešanico z želatino. Z metlico v zmes rahlo vmešamo še jogurt.V desertne kozarčke naložimo plast narezanih jagod in prekrijemo s plastjo jogurtove kreme. Kremo z žlico enakomerno poravnamo in prekrijemo s plastjo narezanih jagod. Kozarčke za nekaj časa (vsaj dve uri) shranimo v hladilnik, da se jogurtova masa strdi. Pistacije oluščimo in zrna drobno nasekljamo. Z njimi posujemo vrh jagodne strnjenke. Sladico serviramo in po želji okrasimo z lističi melise.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV