Sestavine:
- 1 l juhe – čiste, zelenjavne
- 1 šopek jušne zelenjave (korenje, peteršilj, zelena, kolerabica, čebula)
- 15 dag lososa
- 2 kosa šalotke
- 2 stroka česna – stisnjenega
- 2 žlici masla
- 1 kos zrelega avokada
- 1 žlička soli, popra – po okusu
- 2 dl smetane za kuhanje
- 1 dl belega, suhega vina
Priprava:
V vodi skuhajte očiščeno jušno zelenjavo – lahko manj uporabne dele, ker jih v juhi ne potrebujete.
Medtem rahlo solite in na rezine narežite lososov file ter ga za malo več kot pet minut dodajte kuhat k zelenjavi, nato ga s penovko vzemite ven. Juho precedite, zelenjavo odstranite.
Šalotko drobno nasekljajte, česen strite in oboje prepražite na malo masla, da postekleni. Avokadu odstranite meso, ga zmečkajte z vilicami in dodajte k šalotki in česnu ter zalijte z malo čiste juhe.
V lonec z juho stresemo avokado s šalotkami in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko juho. Po okusu jo dodatno začinite, ji dodajte malo belega vina in smetano za kuhanje. Če je juha slučajno pregosta, jo zalijete s čisto juho ali vodo (pazite, da ne razredčite preveč).
Juho kuhajte na zmernem ognju še nekaj minut. Pred serviranjem v juho vložimo meso lososa.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV