Sestavine:
10 dag soje
10 dag leče
2 korenčka
1 žlica paradižnikove mezge
sol, poper - po okusu
2 lista lovorja
4 stroke česna
2 kosa belega kruha
4 kose topljenega sira
1,5 l vode
4 žlice nasekljanega peteršilja
Priprava:
Sojo in lečo, vsako posebej, namočite in skuhate. Ko zavre, vodo odlijte in zalijte s svežo ter solite. Kuhano zrnje stresite skupaj, dodajte narezan korenček, stisnjen česen, žlico paradižnikove mezge in lovorjev list. Ko je skuhano, zmiksajte s paličnim mešalnikom, vendar ne povsem. Juho zgostite s krušno sredico in jo nadrobite vanjo ter zmešajte z vilico. V juho dodajte tudi nekaj koščkov topljenega sira ali kisle smetane. Začinite s soljo in poprom. Postreženo posujte s peteršiljem.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV