Zadovoljna.si
Kostanj z rdečim zeljem

Njam...

Kostanj z rdečim zeljem

Z. T.
05. 10. 2010 16.05
0

Izkoristite sadove jeseni in kot prilogo k mesnim jedem ali pa krompirju pripravite kostanj z rdečim zeljem. Ta priloga je odlična tudi zraven različnih sirov. Poskusite!

Kostanj z rdečim zeljem
Kostanj z rdečim zeljem FOTO:

Sestavine za 4 osebe:

600 g rdečega zelja
2 čebuli
200 g prekajene slanine
250 ml kokošje jušne osnove
750 g kostanjev
40 g masla
1 čajna žlička sladkorja
2 lista lovorja
sol
poper


Priprava:

V večjo posodo natočite 3 litre vode ter pustite, da voda zavre. Vanjo stresite kostanj, kateremu ste pred tem naredili drobne zareze. Kostanj kuhajte kakšno uro. Medtem očistite zelje, odstranite zunanje liste in jedro, umijte ga, ločite liste ter jih razrežite na majhne trakove. Olupite čebuli, slanino razrežite na majhne trakove.

Odcedite kostanj ter ga olupite. V ponvi raztopite maslo ter na njem popražite čebulo in slanino. Po 5 minutah dodajte zelje ter jušno osnovo ter pustite, da vse skupaj zavre. Naj se kuha kakšno uro, nato dodajte sladkor, sol, poper in kostanj ter kuhajte še dodatnih 15 minut.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493