Potrebujemo:
- pol kilograma kostanjev
- sol
- 1 dl mleka
- 5 žlic sladkorja
- cimet
- 2,5 dl stepene sladke smetane
Priprava:
Kostanje najprej olupimo in jih damo kuhat v hladno vodo. Solimo po želji. Pustimo, da vrejo, dokler niso kuhani, a še vedno čvrsti, nato jih odcedimo in jim odstranimo še notranjo, tanjšo lupino. Olupljene kostanje damo v posodo skupaj z mlekom in sladkorjem. Prevremo, malo ohladimo in pretlačimo. Pireju dodamo malo cimeta. Stepemo sladko smetano, nato ga naložimo v plitve skodelice in kupčke prekrijemo s stepeno sladko smetano.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV