Za pripravo protrebujemo
400g riža
150g na grobo sesekljane špinače
1 na grobo sesekljan korenček
1 na drobno narezano čebulo
3 žlice olivnega olja
40 g masla
50 parmezana
1,5 litra zelenjavne jušne osnove
sol, poper
V večji posodi razpustimo 25 gramov masla. Ko se maslo raztopi, damo v posodo špinačo, korenček in čebulo. Zelenjavo pražimo približno 5 minut, občasno jo pomešamo. Nato temperaturo znižamo in zelenjavo med občasnim mešanjem počasi pražimo še 10 minut. Riž stresemo na prepraženo zelenjavo. Vse skupaj premešamo in prelijemo z zajemalko vroče osnove. Vse skupaj počasi kuhamo, tako da riž vpije vso tekočino. Dodamo sol in poper ter prilijemo novo zajemalko jušne osnove, ki jo dodajamo, vse dokler riž ni kuhan. Rižoto odstavimo in ji primešamo ostalo maslo.
Jed je pripravljena. Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV