Zadovoljna.si
Limonina torta

Njam...

Limonina torta s kokosom in rjavim sladkorjem

Ž.B.
05. 03. 2010 18.54
0

Prijetno sladka, a vseeno osvežilna limonina torta s kokosom in rjavim sladkorjem.

Limonina torta
Limonina tortaFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

8 jajc
25 dag rjavega sladkorja
30 dag moke
¾ pecilnega praška
1 limona oz. 4 žlice limoninega soka

Nadev:

4 jajca
2 dcl belega vina
1 limona/limonin sok
15 dag rjavega sladkorja
¼ l sladke smetane
kokosova moka za posip
zmeleti oreščki – po želji

V posodo stresemo osem jajc in rjavi sladkor, dodamo limonin sok, ki smo ga pred tem pogreli, in vse skupaj stepamo nad soparo tako dolgo, da se segreje na približno 55 stopinj. Nato posodo odstavimo s pare in stepemo v penasto maso. Primešamo še moko in pecilni prašek in vse skupaj pečemo na 180 stopinjah približno 50 minut.

Nadev:

V posodo stresemo jajca, sladkor ter premešamo. Vino zavremo in mu dodamo limonin sok ter ga prav tako primešamo v posodo. Vse skupaj stepamo nad soparo, da se masa zgosti. Ko maso ohladimo, ji dodamo še stepeno smetano in po želji dodamo različne mlete oreščke.

Testo razrežemo na polovico ter ga namažemo s kremo. Za konec premažemo tudi njegovo zunanjost in vse skupaj potresemo s kokosovo moko. Serviramo prijetno ohlajeno.

Prijetno sladkanje vam želi ekipa Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646