Zadovoljna.si
Rižota z lisičkami

Njam...

Lisičja rižota

Z.B.
2010-06-16 18:00
0

Pred vrati je sezona gob in slastne rumene lisičke bodo kot nalašč za okusno rižoto.


Sestavine:

500 g lisičk
2 manjši čebuli
250 g riža
50 g masla
sol, poper
koper
kisla smetana
parmezan
 

Priprava:

Eno čebulo na drobno sesekljamo in jo popražimo na maslu, dokler ne postane zlato rumena. Nato dodamo riž in pražimo toliko časa, dokler ne postekleni. Dodamo vročo vodo in kuhamo nadaljnjih 20 minut. Medtem očistimo lisičke in jih popražimo na drugi sesekljani čebuli, dodamo začimbe, koper in vse skupaj primešamo k rižu. Kuhamo še nekaj minut, nato pa vse skupaj obogatimo še s kislo smetano. Na koncu zraven rižote ponudimo še parmezan, ki si ga dozirate po okusu.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152