Sestavine za 4 osebe:
200 g lososovih filejev brez kosti in kože
1 ščepec mletega črnega popra
30 zrn črnega popra
2 žlici olivnega olja
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlica limoninega soka
2 žlici suhega belega vina
1 ščepec soli
Priprava:
Lososove fileje razrežemo na zelo tanke rezine in razporedimo na štiri krožnike. Po filejih potresemo ščepec mletega popra.
V manjši skodelici za omake zmešamo olje, kis, limonin sok in belo vino. Okus izboljšamo s ščepcem soli. Omako prelijemo po lososovih rezinah in potresemo s poprom v zrnu. Pustimo vsaj pol ure, da se marinada dobro vpije v lososove rezine in nato ponudimo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV