Zadovoljna.si
Lososov carpaccio

Njam...

Lososov carpaccio

Ni.J.
17. 06. 2011 15.20
0

Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Lososov carpaccio
Lososov carpaccioFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

200 g lososovih filejev brez kosti in kože
1 ščepec mletega črnega popra
30 zrn črnega popra
2 žlici olivnega olja
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlica limoninega soka
2 žlici suhega belega vina
1 ščepec soli

Priprava:

Lososove fileje razrežemo na zelo tanke rezine in razporedimo na štiri krožnike. Po filejih potresemo ščepec mletega popra.

V manjši skodelici za omake zmešamo olje, kis, limonin sok in belo vino. Okus izboljšamo s ščepcem soli. Omako prelijemo po lososovih rezinah in potresemo s poprom v zrnu. Pustimo vsaj pol ure, da se marinada dobro vpije v lososove rezine in nato ponudimo.

Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646