Zadovoljna.si
Lososova nabodala

Njam...

Lososova nabodala

okusno.je
05. 07. 2011 14.10
0

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Lososova nabodala
Lososova nabodalaFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe

600 g lososovega fileja (brez kosti in kože)
1 rumena paprika
16 češnjevih paradižnikov
1 večja bučka
1 limeta
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
2 žlici olivnega olja
4 ščepce soli
3 žlice masla

Priprava

Lososov file temeljito oplaknemo pod tekočo vodo. Nato ga osušimo s papirnato brisačko in narežemo na 2 cm debele kocke. Bučko, paradižnike, papriko in peteršilj dobro operemo. Papriki odstranimo semena, česen pa olupimo. Papriko in bučko razrežemo na 2 cm velike kose. Peteršilj in česen na drobno nasekljamo. Limeto prerežemo na pol in jo dobro ožamemo.

Česen, olje, limetin sok, sol in peteršilj damo v večjo skledo in dobro premešamo. V skledo stresemo še narezano zelenjavo in kose ribe. Z rokami vse dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi. Skledo pokrijemo in za 30 minut shranimo v hladilniku.

Na lesena nabodala izmenično nabadamo lososa, bučko, papriko in paradižnike. Nato na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri razpustimo maslo. Na njem zlatorjavo zapečemo nabodala. Na vsaki strani jih pečemo približno 4–5 minut.

Pripravljena nabodala serviramo na krožnike in ponudimo z izbrano prilogo.

Več zanimivih in izvirnih receptov najdete na portalu okusno.je.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658