Sestavine za 4 osebe
600 g lososovega fileja (brez kosti in kože)
1 rumena paprika
16 češnjevih paradižnikov
1 večja bučka
1 limeta
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
2 žlici olivnega olja
4 ščepce soli
3 žlice masla
Priprava
Lososov file temeljito oplaknemo pod tekočo vodo. Nato ga osušimo s papirnato brisačko in narežemo na 2 cm debele kocke. Bučko, paradižnike, papriko in peteršilj dobro operemo. Papriki odstranimo semena, česen pa olupimo. Papriko in bučko razrežemo na 2 cm velike kose. Peteršilj in česen na drobno nasekljamo. Limeto prerežemo na pol in jo dobro ožamemo.
Česen, olje, limetin sok, sol in peteršilj damo v večjo skledo in dobro premešamo. V skledo stresemo še narezano zelenjavo in kose ribe. Z rokami vse dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi. Skledo pokrijemo in za 30 minut shranimo v hladilniku.
Na lesena nabodala izmenično nabadamo lososa, bučko, papriko in paradižnike. Nato na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri razpustimo maslo. Na njem zlatorjavo zapečemo nabodala. Na vsaki strani jih pečemo približno 4–5 minut.
Pripravljena nabodala serviramo na krožnike in ponudimo z izbrano prilogo.
Več zanimivih in izvirnih receptov najdete na portalu okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV