Sestavine
Obliv:
200 g temne čokolade
125 g masla
Testo:
3 jajca
2 skodelici sladkorja
1 skodelica sončničnega olja
1,5 skodelice mleka
2 skodelici mletega maka
2 skodelici moke
1 vrečka pecilnega praška
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 žlica sladkorja v prahu
Priprava
Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. V kozici segrejemo mleko do vretja. Odstavimo in vanj zamešamo mak. Pustimo, da se ohladi. Jajca ubijemo in previdno ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake z metlico ali električnim mešalnikom stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter jim med mešanjem postopoma prilijemo olje in mak v mleku. Ves čas dobro mešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in jo po žlicah med mešanjem dodamo tekoči zmesi. Iz beljakov in sladkorja v prahu stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v testo.
Namastimo in pomokamo model za peko tort in vanj vlijemo testo. Model potresemo, da se testo enakomerno porazdeli, nato ga damo v ogreto pečico za 30 do 40 minut.
Pripravimo čokoladni preliv: pristavimo lonec z vodo. Maslo narežemo na lističe. V kozico nalomimo koščke čokolade in dodamo lističe. Kozico postavimo v vodno kopel. Ko se začne čokolada mehčati, jo večkrat premešamo, da dobimo kremasto zmes.
Pečen kolač vzamemo iz pečice in ga ohladimo najprej 10 minut v modelu, nato pa zvrnjenega na rešetki. Kolač prečno prerežemo in namažemo s polovico čokoladnega obliva. Na čokoladni obliv položimo vrhnjo plast kolača in ga oblijemo s preostankom obliva. Razrežemo na kose in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV