Zadovoljna.si
Malinov sorbet

Njam...

Malinov sorbet

K. I.
01. 04. 2011 08.00
0

Sorbet je osvežilna sladica, ki se ravno zato, ker je nizkokalorična, odlično poda k bogatemu obedu. Rdeča barva malinovega sladoleda pa vas bo prevzela.

Malinov sorbet
Malinov sorbetFOTO: iStockphoto

Za 6 oseb potrebujemo:

- 500 g malin
- 175 g sladkorja
- 600 ml vode
- 40 ml pomarančnega soka
- 3 beljake

Operemo maline in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo. V kozico stresemo sladkor in vodo. Na nizki temperaturi ju počasi segrevamo, da se sladkor popolnoma raztopi. Zmes nato zavremo in pustimo vreti dve minuti. Kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.

Ohlajenemu sirupu primešamo malinov pire in pomarančni sok. Malinovo zmes prelijemo v zamrzovalno posodo in jo za dve uri postavimo v zamrzovalnik. Zamrznjeno zmes nato stresemo v večjo skledo ter jo z metlico stepemo, da zdrobimo večje kristale.

Iz beljakov stepemo trd sneg, ki ga počasi in previdno zamešamo v malinovo zmrzlino. Zmes ponovno prelijemo v zamrzovalno posodo, ki jo damo nazaj v zamrzovalnik, da se zmrzlina popolnoma strdi.

Pol ure pred serviranjem zamrzovalno posodo postavimo v hladilnik. Iz zmrzline oblikujemo kroglice, ki jih postrežemo v kozarcih ali skodelicah in okrasimo z listki mete ali melise.

Dober tek!

Dodaten nasvet:

Sorbet lahko pripravimo tudi veliko dni vnaprej in ga hranimo v zamrzovalniku. 30 minut pred serviranjem ga postavimo v hladilnik, da se nekoliko zmehča.

Več okusnih receptov najdete na našem novem portalu Okusno.je!
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658