Za 6 oseb potrebujemo:
- 500 g malin
- 175 g sladkorja
- 600 ml vode
- 40 ml pomarančnega soka
- 3 beljake
Operemo maline in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo. V kozico stresemo sladkor in vodo. Na nizki temperaturi ju počasi segrevamo, da se sladkor popolnoma raztopi. Zmes nato zavremo in pustimo vreti dve minuti. Kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.
Ohlajenemu sirupu primešamo malinov pire in pomarančni sok. Malinovo zmes prelijemo v zamrzovalno posodo in jo za dve uri postavimo v zamrzovalnik. Zamrznjeno zmes nato stresemo v večjo skledo ter jo z metlico stepemo, da zdrobimo večje kristale.
Iz beljakov stepemo trd sneg, ki ga počasi in previdno zamešamo v malinovo zmrzlino. Zmes ponovno prelijemo v zamrzovalno posodo, ki jo damo nazaj v zamrzovalnik, da se zmrzlina popolnoma strdi.
Pol ure pred serviranjem zamrzovalno posodo postavimo v hladilnik. Iz zmrzline oblikujemo kroglice, ki jih postrežemo v kozarcih ali skodelicah in okrasimo z listki mete ali melise.
Dober tek!
Dodaten nasvet:
Sorbet lahko pripravimo tudi veliko dni vnaprej in ga hranimo v zamrzovalniku. 30 minut pred serviranjem ga postavimo v hladilnik, da se nekoliko zmehča.
Več okusnih receptov najdete na našem novem portalu Okusno.je!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV