Za štiri osebe potrebujete:
1 korenček
pol repe
1 bučko
1 velik krompir
1 por (samo beli del)
2 manjša srčka zelene
1 srednje velika čebula
30g špinače
1 žlica nasekljanega peteršilja
½ skodelice (75g) narezane slanine
6 skodelic (1,5l) vrele goveje jušne osnove
1 skodelica (225g) ješprenja
sol in sveže mleti poper po okusu
4 žlice oljčnega olja
Kuhanje:
Na kocke narezano korenje, repo, bučke, krompir in narezan por, zeleno, čebulo, špinačo in slanino dajte v lonec, dodajte jušno osnovo in ko zavre, dodajte ješprenj. Pokrito kuhajte uro in pol, od časa do časa premešajte. Začinite s solji in poprom, dodajte olje in peteršilj.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV