Sestavine za 4 osebe:
400 g tofuja
600 g bučk
2 žlici akacijevega medu
2 jajci
1 čebula
1 vejica rožmarina
2 žlici kisa
6 žlic kruhovih drobtin
2 žlici mletih mandljev
olje
sol
poper
Priprava:
Bučkam odrezite vrhove, nato jih zrežite na polovico in nato na rezine. Čebulo popražite v ponvi, v katero dajte 4 žlice čebule in rožmarin, po petih minutah dodajte še bučke ter jih kuhajte 2 minuti, dodajte sol in poper, posodo pokrijte ter kuhajte 10 minut. Primešajte še kis in med ter kuhajte še 2 minuti.
Tofu razrežite na kocke, ki jih osušite ter jih nato namočite v stepenih jajcih in nato jih dajte še v krušne drobtine, katerim ste že prej primešali mlete mandlje.
Ocvrite tofujeve kocke v vročem olju ter jih nato obrišite v papirnate brisače.
Tofu postrezite s sladko-kislo omako iz bučk.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV