Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Ocvrti tofu z bučkami v sladko-kisli omaki

Z. T.
07. 02. 2011 17.30
0

Če imate predsodek, da je tofu zgolj jed za vegetarijance, se motite. Z njim lahko pripravite marsikatero slastno jed, mi vam tokrat ponujamo recept, ki ga skoraj zagotovo še niste preizkusili.

Sestavine za 4 osebe:

400 g tofuja
600 g bučk
2 žlici akacijevega medu
2 jajci
1 čebula
1 vejica rožmarina
2 žlici kisa
6 žlic kruhovih drobtin
2 žlici mletih mandljev
olje
sol
poper

Priprava:

Bučkam odrezite vrhove, nato jih zrežite na polovico in nato na rezine. Čebulo popražite v ponvi, v katero dajte 4 žlice čebule in rožmarin, po petih minutah dodajte še bučke ter jih kuhajte 2 minuti, dodajte sol in poper, posodo pokrijte ter kuhajte 10 minut. Primešajte še kis in med ter kuhajte še 2 minuti.

Tofu razrežite na kocke, ki jih osušite ter jih nato namočite v stepenih jajcih in nato jih dajte še v krušne drobtine, katerim ste že prej primešali mlete mandlje.

Ocvrite tofujeve kocke v vročem olju ter jih nato obrišite v papirnate brisače.

Tofu postrezite s sladko-kislo omako iz bučk.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658