Zadovoljna.si
Palačinke s špinačo

Njam...

Palačinke s špinačo

Z.M.
28. 06. 2011 15.45
0

Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Palačinke s špinačo
Palačinke s špinačo FOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

1 žlička masla

800 g špinače

1 bučka

3 vejice svežega timijana

250 g skute

1 jajce

50 g parmezana

0,5 žličke soli

2 ščepca črnega popra

2 ščepca mletega muškatnega oreščka

100 g moke

1 ščepec soli

2 jajci

4 žlice olivnega olja

1,5 dl mleka

Priprava:
Parmezan na drobno naribamo. Na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo in počakamo, da voda zavre. Nato vanjo stresemo špinačo in jo kuhamo toliko časa, da upade in se zmehča. Moko stresemo v skledo in dodamo ščepec soli. Nato postopoma z metlico primešamo še jajci, mleko in dve žlici olja. Sestavine dobro premešamo, da bo testo gosto tekoče, predvsem pa gladko in brez grudic. Pripravljeno testo pustimo počivati 30 minut, da moka nabrekne. Medtem špinačo odcedimo, dobro ožamemo in drobno nasekljamo. Bučko temeljito operemo, ji odrežemo oba konca in jo narežemo na manjše koščke. Timijan dobro operemo in v nasprotni smeri rasti osmukamo lističe. Špinačo, bučko in timijan v večji skledi zmešamo s skuto, jajcem in tretjino parmezana. Vse sestavine po okusu začinimo s soljo in poprom ter dodamo mlet muškatni orešček. Dobro premešamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo na tanko pomažemo z oljem in dobro segrejemo. V ponev z zajemalko vlijemo malo testa in ponev obračamo, da testo enakomerno prekrije dno. Temperaturo znižamo na srednjo stopnjo in palačinko pečemo toliko časa, da testo tudi na površini zakrkne. Ponev stresamo, da se palačinka odlepi, nato pa jo z lopatko obrnemo in na drugi strani pečemo še približno 1 minuto. Pečene palačinke zlagamo na ogret krožnik. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler ne spečemo dovolj palačink oz. porabimo vsega testa. Pečico vključimo na 200 stopinj Celzija. Palačinke položimo na desko, premažemo z nadevom in zavijemo v rolice. Zložimo jih v namaščen pekač, ki ga za približno 15 minut potisnemo v pečico. Pečene palačinke serviramo na krožnike, potresemo s preostankom parmezana in postrežemo.
 

Več zanimivih receptov lahko najdete na okusno.je.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658