Sestavine za 4 osebe:
• 2 skodelici maskarponeja
• 1 vrečka vanilijevega sladkorja
• 4 skodelice sladke smetane
• 100 g mlečne čokolade
Testo
• 3 jajca
• 250 ml mleka
• 150 g moke
• 1 dl mineralne vode
• 1 žlica olja
• 1 žlička sladkorja
• 1 ščepec soli
Priprava:
Iz sestavin pripravimo maso za palačinke.
Na ponev kanemo kapljico olja, ga razmažemo po ponvi in ponev pristavimo na kuhalnik. Ponev dobro segrejemo in vanjo vlijemo prvo zajemalko mase. Maso razlijemo po ponvi tako, da ni luknjic in je sloj testa čim bolj enakomerno debel. Palačinko spečemo na eni strani – lahko si pomagamo z leseno lopatko tako, da privzdignemo palačinko in preverimo, ali je resnično pečena. Nato palačinko obrnemo in jo spečemo še na drugi strani. Pečene palačinke zlagamo na ogret krožnik. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler ne spečemo dovolj palačink oz. porabimo vso testo.
Maskarpone stresemo v posodico in dodamo vrečko vanilije. Z metlico rahlo zmešamo in s pripravljeno maso namažemo prvo palačinko. Palačinko zvijemo in umaknemo na drug krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne namažemo vseh palačink.
V skledi z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano, ki jo namažemo po vrhu polnjenih palačink. Po smetani na grobo naribamo čokolado. Postrežemo.
Več zanimivih in uporabnih receptov na spletnem portalu okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV