Zadovoljna.si
Solata s piščancem na žaru

Njam...

Papricirane piščančje perutničke

Okusno.je
03. 06. 2011 13.35
0

Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Solata s piščancem na žaru
Solata s piščancem na žaru FOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

20 piščančjih perutničk
500 g paradižnikovega koncentrata
2 žlici vloženih zelenih feferonov
1 čebula
2 stroka česna
150 g kisle smetane
2 žlici olja
2 žlici trsnega sladkorja
2 žlici začimb za žar
0,5 žličke mletega črnega popra
2 žlici jabolčnega kisa
0,5 žličke kajenskega popra
1 žlička soli

Perutničke operemo in obrišemo, nato jim odrežemo vršičke. Čebulo in česen olupimo, zrežemo na koščke in stresemo v multipraktik, v katerem oboje dobro zmiksamo. Zmes pretresemo v posodico in vmešamo koncentrat, trsni sladkor, začimbe za žar, poper, jabolčni kis, kajenski poper in sol. Marinado dobro premešamo. Naoljimo mrežo za žar. Perutničke z vseh strani potopimo v omako in položimo na žar. Na obeh straneh pečemo približno 10 do 15 minut, da dobijo zlato rjavo barvo. Naložimo jih na krožnik, ki ga lahko predhodno dekoriramo z listi solate, po želji dodamo feferone in zraven ponudimo kislo smetano.

Dober tek!

Več preprostih receptov najdete na Okusno.je
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658