Sestavine za 4 osebe:
20 piščančjih perutničk
500 g paradižnikovega koncentrata
2 žlici vloženih zelenih feferonov
1 čebula
2 stroka česna
150 g kisle smetane
2 žlici olja
2 žlici trsnega sladkorja
2 žlici začimb za žar
0,5 žličke mletega črnega popra
2 žlici jabolčnega kisa
0,5 žličke kajenskega popra
1 žlička soli
Perutničke operemo in obrišemo, nato jim odrežemo vršičke. Čebulo in česen olupimo, zrežemo na koščke in stresemo v multipraktik, v katerem oboje dobro zmiksamo. Zmes pretresemo v posodico in vmešamo koncentrat, trsni sladkor, začimbe za žar, poper, jabolčni kis, kajenski poper in sol. Marinado dobro premešamo. Naoljimo mrežo za žar. Perutničke z vseh strani potopimo v omako in položimo na žar. Na obeh straneh pečemo približno 10 do 15 minut, da dobijo zlato rjavo barvo. Naložimo jih na krožnik, ki ga lahko predhodno dekoriramo z listi solate, po želji dodamo feferone in zraven ponudimo kislo smetano.
Dober tek!
Več preprostih receptov najdete na Okusno.je
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV