Zadovoljna.si
Paradižnik po provansalsko

Njam...

Paradižnik po provansalsko

Z. T.
13. 09. 2010 17.41
0

Tudi francoska kuhinja ponuja jedi, ki so nadvse enostavne za pripravo, lahko pa se jih postreže kot slastno samostojno jed ali pa kot prilogo. Poleg tega gre za lahko jed, ki nima veliko kalorij, tako da je primerna za vse, ki jih skrbi vitka linija.

Paradižnik po provansalsko
Paradižnik po provansalsko FOTO:

 

Sestavine za 4 osebe:

 

- 4 paradižniki
- 2 stroka česna
- krušne drobtine
- oljčno olje
- peteršilj
- sladkor v prahu
- sol
- poper

 

Priprava:

 

Štiri velike paradižnike operite in jih razrežite horizontalno na polovico, posolite jih ter pustite za 15 minut, da se sol vpije. Obrnite jih, da se odcedi tekočina. Segrejte olje v ponvi ter popražite paradižnik na srednjem ognju. Ko so popraženi, jih položite na pladenj. Na drobno nasekljajte česen in peteršilj, temu pa primešajte sladkor v prahu. To mešanice popražite na olju za nekaj minut. Z dobljeno tekočino prelijte paradižnikove polovice, olupite paradižnike ter jih prekrijte s krušnimi drobtinami. Na koncu dodajte nekaj kapljic olja, vse skupaj dajte v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 200 stopinj Celzija, s tem, da naj bo segret le zgornji del. Ko so paradižniki primerno gratinirani, jih postrezite še vroče.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478