Sestavine za juho, ki bo teknila štirim osebam:
2 žlici olivnega olja
2 paradižnika (jajčevca) ali pločevinka sesekljanega paradižnika
četrtina skodelice sveže bazilike, narezane
pol litra kokošje jušne osnove
česen
sol
poper
Priprava
V srednje veliki kozici na srednjem ognju segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo, dokler se paradižnik ne razpusti – približno 10 do 15 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Juho nato stresemo v električni mešalnik, dodamo jušno osnovo in česen ter mešamo, dokler ne dobimo goste juhe. Solimo in popramo po okusu.
Juho lahko postrežemo kot hladno ali toplo jed. Če bomo juho postregli hladno, jo pustimo stati v hladilniku cel dan. Preden jo postrežemo, jo potresemo z baziliko, po želji pa dodamo še kockice kruha, popečene na olivnem olju.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV