Zadovoljna.si
Pečen brancin

Njam...

Pečen brancin

Z. T.
09. 04. 2010 17.00
0

Vikendi so kot nalašč za kakšen nov kuharski izziv. Ste že kdaj pripravili ribo? Odpravite se do ribarnice in svoje najdražje razveselite s pečenim brancinom. Tukaj je recept.

Pečen brancin
Pečen brancin FOTO:

Sestavine za 4 osebe:

1 brancin (cca. 1 kg)
1 žlica nasekljanega rožmarina
1 žlica nasekljanega peteršilja
2 stroka strtega česna
polovica limone
sol
poper
4 žlice oljčnega olja

 

 

 

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj. Ribo razrežite vzdolž trebuha ter jo operite pod tekočo vodo in nato osušite s papirnato brisačo.
V skledi pomešajte rožmarin, peteršilj in česen, dodajte sol in poper. Z mešanico nadevajte ribo.
Limono razrežite na tanke rezine ter jih namestite po zarezi ribe. Posolite in popoprajte. Ribo položite na alu folijo ter jo postavite na pekač. Pokapajte z oljčnim oljem ter zavijte v folijo.
Riba naj se peče 25 minut oziroma ravno dovolj časa, da bo pečena.
Postrezite vročo!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471