Sestavine za 4 osebe
4 sveže očiščene hobotnice
4 stroki česna
2 čebuli
1 šopek peteršilja
2 lovorjeva lista
1,5 dl olivnega olja
1 vejica rožmarina
2 ščepca soli
2 ščepca mletega črnega popra
1 pest zelenih oliv
1 biolimona za okras
Priprava
Hobotnice dobro operemo in osušimo. Lovke potolčemo s kladivom za meso, da bodo mehkejše. Čebuli olupimo, operemo in sesekljamo. Operemo lovorjeva lista. Rožmarin operemo, osmukamo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo, stremo z nožem in sesekljamo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Ognjevarno posodo premažemo z olivnim oljem in vanjo položimo hobotnice. Potresemo jih s sesekljanim česnom, rožmarinom, čebulo in potresemo še s poprom in soljo. V posodo dodamo še lovor, hobotnice prelijemo z malo olivnega olja in posodo pokrijemo.
Posodo položimo v ogreto pečico in hobotnice pečemo 50 minut. Nato pokrov odkrijemo in pečemo še 10 minut. Posodo s hobotnicami vzamemo iz pečice in jih razporedimo na krožnike. Vsako hobotnico prelijemo še s tekočino iz pekača.
Operemo in osmukamo peteršilj. Na drobno ga sesekljamo in potresemo po hobotnicah. K vsaki hobotnici dodamo še nekaj zelenih oliv. Operemo limono. Narežemo jo na krhlje in jih dodamo kot okras.
Odlična priloga k hobotnici je pečen krompir iz pečice ali blitva s krompirjem.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV