Zadovoljna.si
Pečene banane

Njam...

Pečene banane

Z.M.
08. 06. 2011 15.00
0

Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Pečene banane
Pečene bananeFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:
100 g moke
50 g jedilnega škroba
3 g suhega kvasa
1 ščepec sladkorja
1 ščepec soli
130 ml mlačne vode
2 veliki banani
2 žlici limoninega soka
1 dl olja za cvrenje
2 žlici medu

Priprava:
V večjo skledo presejemo moko in  dodamo škrob, kvas, ščepec soli in sladkorja. Vse skupaj dobro premešamo, zalijemo z mlačno vodo in  ugnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro. Polovico limone ožamemo v skledico. Banani olupimo in vsako razrežemo na 4 kose. Da ne porjavijo, jih takoj prelijemo z limoninim sokom. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje za cvrenje. Banane zavijemo v pripravljeno testo in jih ocvremo v olju, da na obeh straneh dobijo zlato rumeno barvo. Ocvrte banane odcedimo na papirnatih brisačah in pokapljamo z medom. Serviramo na krožnike in postrežemo.

Več zanimivih receptov najdete na okusno.je.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658