Potrebujemo:
– rdeča paprika za pečenje
– peteršilj
– česen
– sol
– olivno olje
– balzamični kis
Priprava:
Paprike operemo in jih razpolovimo. Odstranimo seme in pokrovčke, nato jih naoljimo in položimo (tako da je prerezana stran spodaj) v pekač, ki smo ga predhodno ogreli na 220°C. Pečemo, dokler se paprike ne zmehčajo, njihova koža pa malenkostno počrni (cca. 20 minut). Ko so pečene, jih olupimo in narežemo na približno 0,5 cm tanke rezine. Preložimo jih v skledo skupaj s sokom, ki je nastal med rezanjem. Začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem in balzamičnim kisom. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo s popečenim kruhom.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV