Zadovoljna.si

Njam...

Pečene paprike v olivnem olju

Z.M.
2010-12-28 15:35
0

Zdrave, rdeče, kisle in okusne. Rdeče paprike kot idealna zimska solata!

Potrebujemo:
– rdeča paprika za pečenje
– peteršilj
– česen
– sol
– olivno olje
– balzamični kis

Priprava:
Paprike operemo in jih razpolovimo. Odstranimo seme in pokrovčke, nato jih naoljimo in položimo (tako da je prerezana stran spodaj) v pekač, ki smo ga predhodno ogreli na 220°C. Pečemo, dokler se paprike ne zmehčajo, njihova koža pa malenkostno počrni (cca. 20 minut). Ko so pečene, jih olupimo in narežemo na približno 0,5 cm tanke rezine. Preložimo jih v skledo skupaj s sokom, ki je nastal med rezanjem. Začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem in balzamičnim kisom. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo s popečenim kruhom.

Dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135