Potrebujemo:
petelin
0,5 l rdečega vina (burgundec)
140 g slanine
250 g kukmakov
12 šalotk
3 stroki česna
2 korenčka
30 ml olja
25 g masla
2 vejici timijana
1 lovorjev list
3 vejice svežega peteršilja
1 žlička soli
0,25 žličke popra
Priprava:
En dan vnaprej operemo, očistimo in narežemo petelina na osem ali več kosov. Zelenjavo in zelišča operemo. Timijan in lovorov list z nitko zvežemo v šopek. Korenje ostrgamo in narežemo na kose. Kose mesa položimo v posodo, dodamo šest šalotk, korenje in zelišča ter prelijemo z vinom. Posodo pokrijemo in do naslednjega dne shranimo v hladilniku.
Česen olupimo in z nožem stremo. Kose mesa vzamemo iz marinade in jih osušimo. Marinado prihranimo.
V ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani zlato rjavo opečemo kose mesa. Meso poberemo iz ponve in ga shranimo na krožniku. V ponev damo česen in ga na hitro prepražimo. Meso, marinado in česen stresemo v večji lonec, posolimo in popramo. Lonec pristavimo na kuhalnik, počakamo, da vino zavre, nato pa na zmerni temperaturi pokrito kuhamo 1 uro.
Očistimo in operemo gobe in jih narežemo na četrtinke. Preostale šalotke olupimo in razpolovimo. Slanino narežemo na kocke. V ponvi segrejemo maslo in na njem 10 minut pražimo slanino, šalotko in gobe.
Dober tek!
Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV