Sestavine:
- pira 13 dag
- piščančja prsa 20 dag
- paprika - barva po želji 3 kose
- čebula 2 kosa
- olje 3 žlice
- čista goveja juha ali voda 0,5 l
- sol,poper - po okusu 1 žlička
- timijan 1 ščepec
Priprava:
Piščančje meso narežite na manjše koščke in narezano na malo maščobe popražite, da se hrustljavo zapeče. Čebulo naseklajte, papriko narežite na koščke in oboje dodajte mesu ter pokrito, na zmerni temperaturi pražtite, da čebula zastekleni. Piro sperite pod vodo, jo zamešajte k mesu, čebuli in papriki, nekaj časa pražite brez tekočine, nato zalijete s čisto juho ali vodo, ter začinite s soljo in poprom. Pokrito kuhajte na zmerni temperaturi približno 15 minut. Kuhani pirini rižoti primešajte ščepec timijana in pred serviranjem pustite nekaj minut pokrito, da bo rižota sočna in ne suha. Postrezite s kislo smetano ali parmezanom.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV