Zadovoljna.si
Piščančja enchilada

Njam...

Piščančja enchilada

Okusno.je
17. 05. 2011 12.01
0

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Piščančja enchilada
Piščančja enchiladaFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

- 250 g piščančjih filejev
- 130 g sira ementalec
- 1 srednje velika čebula
- 1 strok česna
- 4 zeleni čiliji
- 4 blanširani paradižniki
- 1 žlica nasekljanega koriandra
- 300 ml jogurta
- 8 tortilj


Priprava:

Čebulo, koriander in česen nasekljamo, čili zrežemo na kolobarje. Paradižnike potopimo za tri minute v vrelo vodo, jim odstranimo kožo, nato pa jih zrežemo na kockice. Sir naribamo, medtem ko piščančje meso operemo in osušimo s papirnato brisačo.

Pripravimo kozico in zavremo vodo, vanjo položimo piščančje fileje (za deset minut). Ko so kuhani, jih položimo na krožnik. Pripravimo ponev z oljem, popečemo čebulo in česen, ki ju stalno mešamo. Dodamo čili, paradižnik, koriander in sol. Mešamo in pustimo na ognju toliko časa, da se vsebina zgosti. Odstavimo z ognja in damo v globok krožnik. V skledo s piščancem stresemo sir in jogurt, nato vse s prsti zmešamo. Ponovno pristavimo ponev z oljem.

Tortilje izmenično polagamo v ponev in jih popečemo z obeh strani (morajo se omehčati). Odcedimo v papirnati brisači in nadevamo z jogurtovo maso, nato zvijemo v "palačinke". Pripravimo ognjevarno posodo in vanjo zložimo rolice. Paradižnikovo maso enakomerno stresemo po ognjevarni posodi in nato zgornji del zakrijemo s folijo. Pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

Dober tek!

Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604