Zadovoljna.si
Zelena poletna rižota

Njam...

Poletna rižota

okusno.je
06. 06. 2011 12.00
0

Poletna rižota z maslom, česnom, kislo smetano, gorgonzolo, parmezanom in pinjolami, obarvana s pestom in okrašena z baziliko.

Zelena poletna rižota
Zelena poletna rižotaFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe

15 g masla
3 stroki česna
250 griža
1 l zelenjavne jušne osnove
175 ml kisle smetane
90 g gorgonzole
4 žlice pesta
90 g naribanega parmezana
4 žlice popraženih pinjol
2 vejici bazilike

Česen olupimo, stremo in na drobno nasekljamo. V veliki kozici stopimo maslo in ko se zapeni, dodamo česen. Vse skupaj na nizki temperaturi pražimo eno minuto.

Dodamo riž, ga pomešamo, da se zrna prepojijo z maslom in ga dve minuti pražimo. V kozici zavremo jušno osnovo. Rižu prilijemo zajemalko vroče jušne osnove in med mešanjem kuhamo na šibkem ognju, dokler riž ne posrka vse tekočine. Juho še naprej dodajamo po zajemalkah, dokler riž ni ravno prav kuhan (al dente).

V riž vmešamo smetano. Med mešanjem kuhamo riž še toliko časa, da se smetana popolnoma razpusti. Kozico odstavimo in rižu najprej primešamo gorgonzolo, nato pa še pesto, parmezan in pinjole. Rižoto razporedimo na krožnike, okrasimo s svežo baziliko in takoj ponudimo.

Dober tek!

Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646