Sestavine
Omaka:
500 ml pasiranega paradižnika
15 g moke
15 g sladkorja
10 g olja
sol, poper
sveži peteršilj
Nadev:
6 paprik
400 g mletega mesa
40 g riža
20 g moke
60 g maščobe
100 g svežega in lepo rdečega paradižnika
mleta paprika
sol, poper
Priprava
Za pripravo polnjenih paprik je zelo pomembno, da izberemo povsem sveže in ne preveč velike paprike, ki jim pri peclju odstranimo pokrovček in iz notranjosti očistimo semena.
Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, ko lepo postekleni, ji dodamo riž, olupljen in sesekljan paradižnik, rdečo zmleto papriko ter solimo. Zalijemo z vodo ter vse skupaj kuhamo nekaj minut, nato pa dodamo še mleto meso in ostale začimbe. Ko zmes dobro prepražimo, s tem nadevom napolnimo paprike do konca, jih namestimo v kozico, prelijemo s paradižnikovo omako ter vse skupaj kuhamo na blagem ognju. Po potrebi lahko paprike zalijemo s pol litra vode ali domačo govejo juho.
Paradižnikovo omako naredimo tako, da na masti karameliziramo sladkor, in ko porjavi, dodamo pasiran paradižnik in vse skupaj dušimo. Malo zalijemo z vodo, zmes pretlačimo, zgostimo z moko, še enkrat povremo in po okusu začinimo.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV