Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Polnjene pečene sardine

Z. T.
29. 03. 2010 17.00
0

Imate radi ribje jedi, a ne najdete novega recepta? Mi vam ponujamo nasvet za pripravo pečenih polnjenih sardin.

Za 4 osebe potrebujete:

16 svežih sardin
kruhovo sredico
kruhove drobtine
1 kozarec mleka
2 jajci
1 čebula
2 stroka česna
peteršilj
sol
poper
oljčno olje

Priprava:

Sardine očistite, odstranite glavo in luske, vendar pazite, da ostaneta oba dela ribe skupaj. Kruhovo sredico namočite v mleku. Nato pripravite mešanico narezanega peteršilja, česna, čebule in vse skupaj v posodi zmešajte z namočeno kruhovo sredico, jajci in pol žlice soli in nekaj popra. V pekač postavite 8 sardin, jih odprite ter jih obložite z zmesjo. Nanje nato položite ostalih osem prav tako odprtih sardin. Potresite jih s kruhovimi drobtinami in prelijte s kančkom oljčnega olja. Položite v vročo pečico za 5 do 10 minut.

Dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646