Sestavine:
- 4 puranji zrezki
- sol
- poper
- 1 paprika
- 1 bučka
- 1 čebula
- olivno olje
- 1 jajce
- 2 žlici bele moke
- 2 žlici kisle smetane
- 3 žloce jogurta
- peteršilj
Priprava:
Papriko in bučke operemo ter narežemo na majhne kocke. Puranje zrezke operemo, osušimo, solimo in popramo. Olupimo čebulo in jo nasesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo še papriko in bučke ter solimo. Vse skupaj nekaj minut pražimo. Med zelenjavo ubijemo jajce in mešamo toliko časa, da zakrkne. Puranje zrezke operemo in osušimo ter začinimo. Zelenjavo nadevamo po puranjih zrezkih, jih prepognemo in spnemo z zobotrebci. V ponvi popečemo puranje zvitke do zlato-rjave barve. Nato jih vzamemo ven in po olju, ki je ostalo v ponvi, potresemo moko, malo prepražimo in zalijemo z vodo. Kuhamo še nekaj minut, nato pa vanjo položimo meso. V omako dodamo še kislo smetano in jogurt, začinimo ter dodamo peteršilj.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV