Sestavine za 2 osebi
2 očiščeni postrvi
2 vejici rožmarina
2 vejici timijana
1 šopek peteršilja
1 šopek drobnjaka
3 bio limone
2 žlici olivnega olja
2 ščepca soli
Priprava
Ribi dobro operemo pod tekočo vodo in ju osušimo. Limone operemo in narežemo na kolobarje. Vejici rožmarina speremo pod vodo. Peteršilj in timijan operemo, osmukamo in sesekljamo. Drobnjak operemo in narežemo na daljše kose.
Na dno pekača položimo kolobarje limon, tako da je dno povsem pokrito. Postrvi zunaj in znotraj natremo s soljo, sesekljanim timijanom in peteršiljem in ju položimo v pekač. Prelijemo ju z olivnim oljem in na vsako položimo vejico rožmarina.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač s postrvmi postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Na polovici pečenja postrvi previdno obrnemo z lopatko in pečemo dalje. Pečeni postrvi previdno preložimo iz pekača na krožnik in potresemo z drobnjakom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV