Potrebujemo:
- 25 dag moke
- 20 dag rjavega sladkorja
- 8 dag medu
- 1 dl olja
- 5 jajc
- pecilni prašek
- žličko mletega cimeta
- štiri žlice zdrobljenih keksov
- dve žlički sladkorja v prahu
Preden začnemo vklopimo pečico in jo ogrejemo na 150 stopinj Celzija. Medtem stepemo rumenjake in polovico sladkorja v eni posodi ter v drugi beljake in preostali sladkor. Naredimo čvrst sneg. Mešanici rumenjaka dodamo cimet, olje in na ognju segret med. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo sneg. Zraven dodamo še moko in pecilni prašek. Dobro premešamo. Pekač namastimo in posujemo z zdrobljenimi keksi. Maso razporedimo po pekaču in položimo v pečico. Pečemo 20 minut, nato temperaturo ojačamo na 200 stopinj Celzija in pečemo še od 15 do 20 minut. Ko se biskvit nekoliko ohladi, ga posujemo s sladkorjem in ščepcem cimeta. Po želji mu dodamo vanilijev sladoled in vroče sadje ali mešanico stepene smetane in sladkega greha.
Praznični dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV