Zadovoljna.si
Puranje nabodalo s suhimi slivami in cimetovo omako

Njam...

Puranja nabodala s cimetovo omako

okusno.je
29. 05. 2011 17.44
0

Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Puranje nabodalo s suhimi slivami in cimetovo omako
Puranje nabodalo s suhimi slivami in cimetovo omakoFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe

200 g suhih izkoščičenih sliv
350 ml vode
500 g puranjih prsi
1 čebula
1 zelena paprika
2 žlici olivnega olja
1 ščepec popra
1 ščepec soli
100 ml smetane za kuhanje
50 ml vode
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke mletega cimeta
1 ščepec kajenskega popra
1 ščepec soli

Priprava

Slive temeljito operemo in jih namočimo v vodo. Meso operemo in ga narežemo na drobne koščke, zmešamo z dvema žlicama olja in mariniramo v pokriti posodi približno eno uro. Suhe slive odcedimo na cedilu, vodo, v kateri so se namakale, pa prihranimo.

Čebulo olupimo in narežemo na večje koščke. Operemo tudi zeleno papriko, odstranimo semena in narežemo na koščke. Na lesene paličice ali kovinsko nabodalo izmenično nanizamo puranje meso, slive, čebulo in zeleno papriko. Začinimo s ščepcem soli in popra.

Prižgemo oglje in segrejemo žar.
Nabodala postavimo na žar in jih pečemo od štiri do šest minut. Med pečenjem jih večkrat obrnemo, da je meso enakomerno zapečeno z vseh strani.

Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri segrejemo smetano. Dodamo ji vodo, ki je ostala od namakanja sliv. Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se omaka nekoliko zgosti (ne sme vreti). Nato dodamo še limonin sok, mleti cimet, kajenski poper in ščepec soli. Nabodala serviramo na krožnik, poleg pa ponudimo toplo cimetovo omako.

Več receptov najdete na spletnem portalu Okusno.je.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646