Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Puranja rulada

Z.B.
05. 01. 2010 18.40
0

Slastna puranja rulada


Sestavine:

600 g puranjih prsi v kosu
poper
5 žlic oljčnega olja
400 g bučk

Nadev:

200 g mletega puranjega mesa
30 g trapista
100 g šampinjonov
30 g pancete
1 jajce
1 žlica sesekljanega peteršilja
50g polnjenih zelenih oliv (10 kosov)

Preliv:

200 ml oljčnega olja
1 žlica kaper
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlica narezane bazilike

Priprava:


Puranje meso narežite oziroma stanjšajte tako, da dobite velik zrezek, ki ga nato potolčete. Bučke narežite na podolgovate rezine in nalahno popražite na mali količini oljčnega olja. Nadev pripravite tako, da mletemu mesu dodate na lističe narezane in sesekljane šampinjone, nariban sir, na kocke narezano panceto, stepeno jajce in vse dobro zmešajte. Po foliji razporedite rezine pečenih bučk. Meso poljubno začinite, poprajte in ga položite čez bučke. Pripravljeni nadev razporedite po dolžini ob robu zrezka. Preko nadeva razporedite še olive in vse skupaj s pomočjo folije zvijte v rulado. To potem preložite na pekač in prelijte s preostankom oljčnega olja. Pecite v segreti pečici na 210 °C približno 40 minut. Preliv pripravite tako, da oljčnemu olju dodate sesekljan peteršilj, baziliko in kapre.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658