Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Pustna juha

Z.M.
28. 02. 2011 15.15
0

Še malo pa bo tu pust! Da vam ne bo slabo od prevelike količine zaužitih krofov, vam predlagamo, da jedilnik obogatite tudi s čisto pravo pustno juho!

Potrebujemo:
1 g gosi
jušno zelenjavo (korenje, peteršilj, zelena, kolerabica, čebula)
25 dag moke
2 jajci
4 cl olja
3 lovorjeve liste
sol in poper

Priprava:
Gos razkosamo in kose mesa na hitro prepražimo na maščobi . Preložimo jih v lonec z mrzlo vodo. Ko voda zavre in nekaj časa vre, dodamo narezano jušno zelenjavo, lovor, poper in sol. Kuhamo na zmerni temperaturi. Iz moke in jajc naredimo zelo trdo testo, ga naribamo v kašo ter razgrnemo po prtičku, da se osuši. Osušeno kašo  prepražimo na maslu, zalijemo z gosjo juho in pustimo, da se počasi kuha slabe pol ure. Ko je kaša kuhana, jo dodamo juhi in kratko pokuhamo. Juho ponudimo (skupaj z mesom) potreseno s peteršiljem ali drobnjakom. 

Dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658