Potrebujemo:
1 g gosi
jušno zelenjavo (korenje, peteršilj, zelena, kolerabica, čebula)
25 dag moke
2 jajci
4 cl olja
3 lovorjeve liste
sol in poper
Priprava:
Gos razkosamo in kose mesa na hitro prepražimo na maščobi . Preložimo jih v lonec z mrzlo vodo. Ko voda zavre in nekaj časa vre, dodamo narezano jušno zelenjavo, lovor, poper in sol. Kuhamo na zmerni temperaturi. Iz moke in jajc naredimo zelo trdo testo, ga naribamo v kašo ter razgrnemo po prtičku, da se osuši. Osušeno kašo prepražimo na maslu, zalijemo z gosjo juho in pustimo, da se počasi kuha slabe pol ure. Ko je kaša kuhana, jo dodamo juhi in kratko pokuhamo. Juho ponudimo (skupaj z mesom) potreseno s peteršiljem ali drobnjakom.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV