Če ste na večerjo povabili šest oseb, boste potrebovali:
500g škampjih repkov (lahko kozice)
1 skodelica (250ml) majoneze
6 žlic kečapa
4 kapljice tabaska
1 pomaranča
6 velikih solatnih listov
Priprava (traja 35 minut)
Rake dajte v cedilo in jih sperite s hladno tekočo vodo. Zavrite 2 litra slane vode. Rake potopite v krop, po dveh minutah jih odcedite. Ohladijo naj se do mlačnega.
V skledi zmešajte majonezo, kečap in tabasko.
Umijte pomarančo in nastrgajte lupino na trakove.
V omako za koktajl iztisnite pol pomaranče. Če ni prav sočna, iztisnite ves sok. Vmešajte repe rakcev v omako.
Operite solatne liste, osušite jih in razporedite na krožničke. Nanje postrezite koktajl, okrasite ga z nekaj prameni pomarančne lupine.
Postavite v hladilnik za 5 minut, nato takoj ponudite.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV