Potrebujemo:
– 1 celo jajce
– 2 rumenjaka
– 1 žlica pecilnega praška
– 1 dcl smetane za kuhanje
– 30 dag tunine v olju
– 10 dag masla
– 1 kuhano jajce
– 1 žlica kaper
– 2 žlici majoneze
– 1 žlica mletih orehov
– 1 žlica parmezana
– 1 strok česna
– 3 cl konjaka
– limonin sok
V posodo stresemo eno jajce, dva rumenjaka, žličko pecilnega praška in smetano za kuhanje. Vse skupaj dobro premešamo, da nastane zmes brez grudic. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj zlijemo zmes. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
Tuno dobro odcedimo in zmešamo s stopljenim maslom, narezanim kuhanim jajcem, orehi, majonezo, kaprami, parmezanom, strtim česnom, konjakom in limoninim sokom.
Ko testo ohladimo, ga odstranimo iz pekača, namažemo s pašteto in zavijemo v rulado. Čezenj za dobre pol ure položimo čisto kuhinjsko krpo. Rulado postrežemo zraven zelene solate.
Namig: Če nimate časa za peko rulade, pašteto namažite v tortilijo.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV